Kiállítók és Side eventek - Ismerd meg partnereinket!

2024.06.27

A NITxMIK Szabadegyetemen lehetőséget biztosítunk civil szervezetek számára, hogy bemutassák tevékenységüket és a résztvevők interaktív programjaikon megismerkedhessenek a munkásságukkal.

Pénteken (06.28.) az alábbi szervezetekkel és programokkal várunk Benneteket:

KIÁLLÍTÓK 17:00-00:00

Erasmus Student Network (ESN)

Az Erasmus Student Network (ESN) az egyik legnagyobb európai diákszervezet. A nemzetközi diákcsere programok támogatására és fejlesztésére jött létre 1989-ben. A szervezet több mint 40 ország több mint 1000 felsőoktatási intézményében van jelen, valamint évente mintegy 350 000 nemzetközi diáknak nyújtanak szolgáltatásokat.

Ifjúsági Szolgáltatók Országos Szövetsége (ISZOSZ)

Az Ifjúsági Szolgáltatók Országos Szövetsége (ISZOSZ) ifjúsági szervezeteket és szakembereket tömörítő országos ifjúságszakmai ernyőszervezet, mely 2011-ben alakult. Céljai többek között a hazai ifjúsági szolgáltatások minőségfejlesztésének segítése, az ifjúsági szervezetek és fiatalokkal foglalkozó szakemberek segítése, az ifjúságszakmai folyamatok és a tudásmegosztás támogatása, valamint példaértékű kezdeményezések multiplikálása.

Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE)

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem megalapítása, 2021. február 1. óta Európa egyik legnagyobb agrárfókuszú, multidiszciplináris képzési és kutatási intézményeként működik. Céljuk, hogy világszínvonalú képzéssel segítsék biztos megélhetéshez és inspiráló karrierhez azokat az egyetemükön diplomát szerző fiatalokat, akik a nagy múltú és kiváló adottságokkal rendelkező magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésében vállalnak vezető szerepet.

Velem Lehet Beszélgetni

A Velem Lehet Beszélgetni kezdeményezés célja a rövid beszélgetések, a kapcsolatteremtés elősegítése, annak az érzésnek az erősítése, hogy tudunk és lehet másokkal személyesen beszélgetni, ismerőssel vagy ismeretlennel, akár kezdeményezőként, akár megszólítottként, elvárások, következmények nélkül.

Nem kötelező, hogy hosszabb beszélgetés, kapcsolat alakuljon ki, nem kell, hogy mindenképp segítséget nyújtsunk, vagy várjunk – egyszerűen tudjunk, tanuljunk meg egy pillanatra megállni és a másikra odafigyelve beszélgetni bármiről, akár az utcán, boltban, járművön, igazából bárhol.

Legyen a beszélgetés, a kapcsolatteremtés játék!
Legyen a beszélgetés mindenkié!

SIDE EVENTEK 21:00-00:00

A side eventekre  a Szabadegyetemen, a helyszínen kihelyezett papírokon tudtok feliratkozni, figyeljétek az ezzel kapcsolatos tájékoztatást!

Aranyelme Tehetséggondozó Egyesület

Légy részese egy interaktív, pörgős programnak! Az Aranyelme Tehetséggondozó Egyesület szervezetük tevékenységét egy gamifikált előadás formájában, tapasztalati úton mutatja be, majd a résutvevők egy pub quizben mérhetik össze tudásukat. Az esemény törzsprogramja 3-5 fős csapatokra bontva tud megszólítani, megmozgatni egy akár 50-80 fős közönséget is.

Helyszín: belső udvar

Autentika Művészeti Műhely Alapítvány

A szervezet a júniusban megjelenő Báthory c. történelmi animációs filmjét mutatja be, majd ezt követően egy interaktív előadást tartanak a látottakkal és alapítványukkal kapcsolatban. A film 30 perc hosszúságú, ezt követően pedig szintén 30 perces előadás következik, kvízjátékkal együtt.

Helyszín: seminárium terem

Hallgató Magazin

Kvízestük során a résztvevő fiatalok 5-6 fős csoportba rendeződve vicces, játékos, közben mégis edukatív kvízfeladatokon keresztül ismerhetik meg a tudatos médiafogyasztást, a hallgatói újságírást és az álhírekkel kapcsolatos információátadás témáját, amely területek megjelennek az egyes feladataik során.

Helyszín: Bexi klub

Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete (KMKSZ ISZ)

Kóstolj bele Kárpátalja különlegességeibe! A szövetség egy rövid és érdekes előadással mutatja be a régiót és céljuk, hogy megismertessék az ott élő magyarok életszemléletét az érdeklődőkkel. Majd helyi kulináris különlegességek kóstolása közben egy kvízzel még jobban testközelbe hozzák Kárpátalja egyediségét és hangulatát.

Helyszín: ebédlő

Szendrey Júlia emlékház

Ismerd meg egy különleges nő még különlegesebb életét úgy, ahogy eddig soha! A keszthelyi Szendrey Júlia emlékház korabeli relikviákkal, eredeti könyvekkel mutatja be Szendrey Júlia munkásságát, aki jóval több volt, mint Petőfi Sándor felesége. A költőnő portréjának másolatát, Petőfi Zoltán képet, a korabeli Keszthelyről képet és Andersen fordításait is meg lehet tekinteni a tárlaton, a rendezvény helyszínétől 10 perc sétára.

Helyszín: Az emlékhely a 71-es főút és a Keszthelyre vezető Fenéki út között található, a Szendrey-telepen.